Kuvauksen suunnittelu

Kuvaus toteutetaan miljöössä tai asiakkaan kotona tai muussa sovitussa paikassa, ja kuvaus suunnitellaan asiakkaan kanssa huolellisesti etukäteen sähköpostitse tai puhelimessa (juhlakuvaukseen sisältyy aina tapaaminen joko etänä tai paikanpäällä.) Suosin ottamissani kuvissa eniten neutraaleja sekä maanläheisiä sävyjä, joten vaatetus on hyvä olla myös mahdollisimman neutraali ilman suurempia logoja/printtejä. Joitakin kuvausvaatteita on lainattavissa minulta, sekä kuvausrekvisiittaa. Kuvattava voi halutessaan ottaa myös omaa rekvisiittaa mukaan. Olen aina avoin ideoille ja minulle saa myös ehdotella jos jotain tietynlaista tyyliä tai paikkaa on mielessä.

Kuvausehdot


-Kuvausmaksuun kuuluu valitsemasi kuvauspaketin aika, kuvauksen suunnittelu (vaatteet ja rekvisiitta) koevedosgalleria josta kuvat saat valita itse sekä valitsemasi kuvat valmiiksi editoituina täysikokoisina digitaalisina tiedostoina. Kuvien teetätys paperille tapahtuu itse, johon suosittelen aina mielelläni tiettyjä paikkoja. Koevedosgallerian toimitan noin viikon kuluessa ja valmiit kuvat toimitan n. 2-3 kuluessa kuvien valitsemisesta.


-Lähetän laskun koevedosgallerian yhteydessä, ja alan työstämään kuvia heti kun maksu näkyy minulla.


-Koevedosgallerian kuvat on tarkoitettu vain kuvien katselua ja valitsemista varten, kuvien kopiointi (myös screenshottaus) on ehdottomasti kielletty.

Kuvien editoinnin hoitaa aina kuvaaja, kuviani ei ole lupa editoida itse, eikä käyttää minkäänlaisia filttereitä toimittamissani kuvissa. En toimita valmiita kuvia koskaan raakatiedostoina. Säilytän kuvia 2kk jonka aikana on mahdollisuus ostaa kuvia lisähintaan 25€/kpl, tämän jälkeen galleria poistuu.


-Tallennathan valmiit kuvat itsellesi mahdollisimman pian kuvien toimituksesta.


-Tutustuthan huolellisesti minun taiteelliseen näkemykseen kuvauksen ja editoinnin suhteen, on tärkeää että valitset minut kuvaajaksesi juuri tyylini perusteella. Vaikka parhaani teen aina, niin en voi taata että juuri jonkun tietynlainen kuva/poseeraus onnistuu, mutta hyvällä yhteistyöllä saa myös hyvän lopputuloksen aikaan. Kuvaaja ei ole vastuussa kuvattavan -asusta, -ehostuksesta tai -kampauksesta. Mutta näissäkin koitan auttaa parhaani mukaan niin suunnitellessa kuvausta kuin paikan päällä. Sanothan jo etukäteen kaikenlaiset toiveet ennen kuvausta, se helpottaa paljon yhteistyötämme kuvauksen aikana.


-Tekijänoikeus säilyy minulla, joten minulla on oikeus käyttää kuvia verkkosivuillani/sosiaalisessa mediassa mainostukseen.


-Asiakas saa laajat oikeudet ostetun paketin kuvien tulostus -ja yksityiskäyttöön, kuvia saa julkaista myös internetissä kunhan muistaa mainita valokuvaajan kuvien yhteydessä. Kuvia ei saa luovuttaa kolmansille osapuolille mm. kilpailuihin, vaatevalmistajille, lehtiin etc. Kolmansilla osapuolilla ei siis tarkoiteta kuvien antamista yksityiskäyttöön esim. sukulaisille.


-Jos kuvaus on suunniteltu toteutuvaksi miljöössä niin sääolosuhteisiin on hyvä varautua, kuvausta siirretään jos sää on huono.


-Jos haluat peruuttaa kuvauksen, se on toivottavaa tehdä vähintään viikkoa ennen, toki tämä ei koske äkillisiä sairastumisia tai tapaturmia. Pelkkä kuvaukseen tulematta jättäminen ei ole peruutus ja tällöin perin kuvauksesta täyden hinnan.

Follow me on Instagram